Binnenland Bewaar

De Partij voor de Dieren wil weten wat die kameel in de binnenstad deed

Boris Lange nam zaterdag tijdens een stapavondje een kameel mee 'bij wijze van grap'.
Boris Lange nam zaterdag tijdens een stapavondje een kameel mee 'bij wijze van grap'. © Instagram Boris Lange

De Partij voor de Dieren heeft vragen aan het collega van b en w gesteld over een stunt met een kameel in de binnenstad van Amsterdam, zaterdag.

Amsterdammer Boris Lange bezocht zaterdagavond club Nova in de Korte Leidsedwarsstraat met een kameel bij wijze van 'grap'. Samen met de organisatoren van het feestje Loco Hotello had hij het dier gehuurd van een kinderboerderij. Bezoekers mochten met de kameel op de foto.

Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij van de Dieren, heeft naar aanleiding van de stunt vragen gesteld aan het college van b en w. 'Acht het college de drukke omgeving van het Leidseplein op zaterdagnacht een geschikte omgeving voor een kameel?' wil de politicus weten. Ook wil hij weten of er een vergunning is afgegeven voor het dier.

Volgens Boris Lange - die vaker stunts uithaalt - was het gewoon een geintje. 'Ik ben hartstikke gek op dieren en de kameel was superkalm en relaxed. Hij vond het leuk. Er waren ook verzorgers mee.' Hij vindt de reacties op zijn stunt belachelijk. 'Je hebt altijd van die dierenfreaks die niets beters te doen hebben dan op zoiets reageren. Op Twitter werd ik zelfs dierenbeul genoemd.'

Van Lammeren hoopt de gemeente ertoe te bewegen dat er in de toekomst niet 'zomaar' exotische dieren als kamelen ingezet kunnen worden voor dit soort doeleinden.