Amsterdam Bewaar

Maagdenhuisbezetters willen schoonmakers en compensatie studiepunten

Studenten in het Maagdenhuis.
Studenten in het Maagdenhuis. © ANP

De Maagdenhuisbezetters willen verwarming in het weekend en compensatie van studiepunten. Dat schrijven studenten, die zich organiseren onder de naam De Nieuwe Universiteit, in een open brief aan het bestuur van de UvA.

In de brief wordt een voorzet gegeven op een gesprek aankomende zaterdagmiddag, waarvoor het bestuur is uitgenodigd. Het is 'een poging om over het praktische beheer van het Maagdenhuis van gedachten te wisselen', aldus De Nieuwe Universiteit. 
De studenten verzoeken het college van bestuur agendapunten aan te dragen en ze komen zelf al met een eigen vragenlijst. Daarin wordt onder andere gevraagd of schoonmakers weer langs kunnen komen en of de verwarming in het Maagdenhuis ook in het weekend aangezet kan worden.

Als laatste opmerking wordt verwezen naar compensatie van ECTS, ofwel de studiepunten. De studenten schrijven: 'Wat te doen met de studievertraging die de hardwerkende studenten oplopen. Is er mogelijk sprake van compensatie in ECTS?'

Minister Bussemaker laat weten het opvallend te vinden dat de studenten die protesteren tegen rendementsdenken, vragen stellen over compensatie van hun studiepunten.