Kunst & Media Bewaar

Disco in Amsterdamse supermarkt: 'Boodschappen doen kan veel leuker'

Archieffoto
Archieffoto © ANP

Boodschappen doen is ontzettend saai: lange rijen, chagrijnig personeel en je kan nooit wat vinden. Dat moet leuker kunnen, dachten een paar ondernemers in Amsterdam. Ze organiseren op vrijdag 6 februari een uurtje disco-boodschappen doen.

Joost Aartsen, Dirk Minnebo, Max Paper en Luna Huijgen kwamen op het idee door een tweet van Valerio Zeno. Hij twitterde een foto van een oproep om één uur per week disco-boodschappen te organiseren in een supermarkt. Aartsen: 'We hadden het erover met vrienden en toen dachten we: waarom niet?'

Aartsen: 'Ik vind boodschappen doen ontzettend saai, en hier moeten we samen wat aan doen. We gaan groots uitpakken met discoballen en een dj-booth. It's time to get funky.'

Het is nog niet bekend welke supermarkt wordt omgetoverd tot disco: 'We zijn in gesprek met verschillende supermarkten, maar we hebben er nog geen gevonden,' zegt Aartsen. Hij organiseerde eerder het tomatengevecht op de Dam.

Mede doordat Giel Beelen vanochtend in zijn radioshow aandacht besteedde aan het plan, hebben al ruim duizend mensen aangegeven dat ze naar het evenement willen komen. Daar zal ook bekend worden gemaakt in welke supermarkt de voetjes van de vloer mogen.