Amsterdam Bewaar

Raadslid Fjodor Molenaar (GroenLinks): 'Ik ben geen kattenhater'

Fjodor Molenaar
Fjodor Molenaar © Jan van Breda

Raadslid van GroenLinks Fjodor Molenaar is in opspraak geraakt nadat hij op Facebook dreigde de katten van zijn buren te zullen 'kruisigen'. Molenaar zegt bedreigd te zijn sinds de Facebookpost openbaar werd.

Vanmiddag plaatste Johnas van Lammeren, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, de inmiddels verwijderde Facebookpost waarin hij zijn buren nog één keer waarschuwt om hun katten binnen te houden.

Vorig jaar werd Molenaar nog verkozen tot beste raadslid van Amsterdam, een verkiezing van Het Parool en AT5.

Excuses
Molenaar heeft inmiddels excuses aangeboden. Op Facebook schrijft hij: 'Ik zou een kat nooit wat aandoen, laat staan kruisigen. [...] Ik ben geen kattenhater.'

Molenaar plaatste het bericht drie weken geleden op een interne Facebookpagina van het pand waar hij woont. 'Het gebeurde in een opwelling,' schrijft Molenaar nu.

GroenLinks heeft afstand gedaan van de woorden van Molenaar. 'Het minste wat Fjodor kan doen is een donatie aan de dierenbescherming,' schrijft fractievoorzitter Marieke van Doorninck op de website.

UPDATE ZATERDAG 10.00 uur:
Molenaar zegt na de berichten over zijn Facebookposts meerdere bedreigingen te hebben ontvangen. Hoe serieus hij die bedreigingen moet nemen, weet hij niet. 'Er kunnen mensen zijn die niets zeggen, maar die je toch iets willen aandoen.' Volgens Molenaar is hij met name via Twitter en Facebook bedreigd. Ook sommige reacties bij GeenStijl zouden als bedreigend opgevat kunnen worden.