Binnenland Bewaar

Ruim 280 designers aan de gang met alternatief logo voor Amsterdam

Eén van de ontworpen logo's.
Eén van de ontworpen logo's. © Szjozef

Op 99designs, een marktplaats voor grafische ontwerpen, doen 280 (inter)nationale ontwerpers mee aan een alternatieve zoektocht naar het nieuwe logo voor de Gemeente Amsterdam. Over het officiële, weinig veranderde logo was vorige week veel commotie ontstaan.

Komende week selecteert een jury de beste ontwerpen, waarna via de site gestemd kan worden. Het winnende logo wint 500 dollar. 'Maar ik acht de kans dat de gemeente het logo gebruikt heel erg klein,' zegt Tamara Wouda, marketing manager van 99designs Nederland.

Eenheid

Desalniettemin is er volgens haar niet veel mis met het nieuwe, officiële logo van de gemeente. 'Het is natuurlijk niet meer dan een 'entertje', maar blijkbaar is hun logo al perfect.' Het betaalde bedrag van 100.000 euro voor de nieuwe huisstijl, vindt Wouda het dan ook waard. 'Vooral het poppetje Adam, af en toe afgewisseld met Eva, vind ik erg sterk. Het straalt een eenheid uit.' 

Vorig jaar schreef de website een soortgelijke wedstrijd uit. Toen gingen ontwerpers aan de slag met een visitekaartje voor koning Willem-Alexander.