Binnenland Bewaar

Doe-het-zelffoto-festival in Melkweg Galerie

Doe-het-zelffoto-festival in Melkweg Galerie
© ANP

De Melkweg lanceert de eerste doe-het-zelffototentoonstelling. Vanaf donderdagavond 16 mei staat de Melkweg Galerie in het teken van 1000 Photos Amsterdam.

Professionele en amateurfotografen kunnen een foto doneren voor de expositie. Er is een maand de tijd om de galerie aan de Marnixstraat te vullen, waarna op zondagmiddag 16 juni alle foto's te koop worden aangeboden voor tien euro per stuk. Het geld gaat naar Stichting Young in Prison.

Het idee is simpel, aldus de organisatie. Het thema is 'Inside/Outside' en foto's moeten worden afgedrukt op een formaat van 15 bij 20 centimeter. Tussen 16 mei en 16 juni kunnen foto's worden ingeleverd en opgehangen in de Melkweg Galerie. De geleidelijk groeiende tentoonstelling is al gratis voor publiek.

Kim van Poelgeest, creatief directeur 1000 Photos Amsterdam: 'Na drie succesvolle edities van het internationale tekenfestival 1000 Drawings vonden we het tijd voor iets nieuws. Met 1000 Photos willen we fotografen en fotografieliefhebbers een nieuw podium bieden om hun werk te laten zien of werk te kopen.'

Lees vandaag meer in Het Parool.