Amsterdam Bewaar

Amsterdamse St. Ignatiusgymnasium 'Excellente School'

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP

Het Amsterdamse St. Ignatiusgymnasium heeft het predikaat 'Excellente School' gekregen van het ministerie van Onderwijs. In totaal kregen 52 andere scholen het label.

142 scholen, waaronder 90 basisscholen en 52 middelbare scholen, hadden zichzelf genomineerd. Het St. Ignatiusgymnasium viel als enige Amsterdamse school in de prijzen.

Het gymnasium scoort, aldus de jury, zeer goed over een periode van drie jaar (2008-2011). De leerlingen zijn afkomstig uit een brede laag van de Amsterdamse bevolking. Het zijn moderne ambitieuze leerlingen, die af en toe moeite hebben met hun motivatie. De school is toegankelijk voor sociale klimmers: een derde van de leerlingen is afkomstig uit een zogeheten APC-gebied (probleemgebied).

De school hanteert bovendien een 70-minutenrooster waardoor er slechts vijf vakken op een dag worden gegeven. 'Dit leidt ondermeer tot een betere concentratie en evaluatie van de verwerkte kennis,' aldus de jury. 'Die 70-minutenlessen vragen een aanzienlijke professionaliteit van de docenten.'