Amsterdam Bewaar

Geen geld voor uitgaanscentrum Arena

Als gevolg van de kredietcrisis lukt het niet de benodigde driehonderd miljoen euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van het uitgaanscentrum aan de Arena Boulevard. Foto ANP
Als gevolg van de kredietcrisis lukt het niet de benodigde driehonderd miljoen euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van het uitgaanscentrum aan de Arena Boulevard. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De ontwikkeling van het Getz Entertainment Center in Zuidoost staat op losse schroeven.

Als gevolg van de kredietcrisis lukt het niet de benodigde driehonderd miljoen euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van het uitgaanscentrum aan de Arena Boulevard.

Het nieuws werd gisteren naar buiten gebracht door stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel.

Sweet sprak meteen haar teleurstelling uit over het feit dat de financiers de handen op de knip houden. De komst van Getz maakt deel uit van de plannen om van de Arena Boulevard het tweede uitgaansgebied van Amsterdam te maken.

Met de bouw van Getz, gesitueerd tegenover de ingang van de Amsterdam Arena, zou rond deze tijd zijn begonnen. De plannen behelzen onder meer een muziektheater met 2500 stoelen, een casino, een discotheek, een bowlingbaan, horeca, winkels en appartementen. Het project is met 2500 arbeidsplaatsen ook van groot belang voor de werkgelegenheid in Zuidoost.

Bij de ontwikkeling van Getz werkt het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente (OGA) samen met de  private partijen ING, BAM en Ballast Nedam, samengebracht in de Ontwikkelings Maatschappij Centrumgebied.

Een woordvoerder van OGA bevestigt dat het nog niet is gelukt om de financiering rond te krijgen, maar spreekt tegen dat Getz op de lange baan is geschoven. ''Wellicht is het mogelijk het project in stukken te knippen en met de bouw van de eerste onderdelen te beginnen.''

De bouw van de Ziggo Dome, een concertzaal met een capaciteit van ruim vijftienduizend bezoekers, gaat binnenkort wel beginnen. De concertzaal moet in 2011 zijn deuren openen. De Ziggo Dome profiteert van het feit dat de financiering voor het gebouw rond was voor de kredietcrisis uitbrak. Ook is de organisatie een stuk minder complex dan bij Getz het geval is, merkt de OGA-medewerker op. ''Meer partijen hebben de neiging naar elkaar te gaan zitten kijken.'' (HET PAROOL)