Amsterdam Bewaar

Amsterdam wil van strippenkaart af

Aanvankelijk wilde de Stadsregio de strippenkaart al deze maand afschaffen in de Amsterdamse metro. Foto ANP
Aanvankelijk wilde de Stadsregio de strippenkaart al deze maand afschaffen in de Amsterdamse metro. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De Stadsregio Amsterdam heeft staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) maandag officieel om toestemming gevraagd om de strippenkaart af te schaffen in de Amsterdamse metro. Reizigers zouden dan alleen nog maar met de ov-chipkaart de ondergrondse in mogen.

Dat heeft een woordvoerster van de Stadsregio, een samenwerkingsverband van zestien gemeenten in de regio Amsterdam, bekendgemaakt. De organisatie hoopt nog steeds 25 juni de poortjes van de metrostations in de hoofdstad dicht te gooien.

Aanvankelijk wilde de Stadsregio de strippenkaart al deze maand afschaffen in de Amsterdamse metro. Het samenwerkingsverband heeft echter nog even gewacht tot mensen in het hele gebied de ov-chipkaart kunnen gebruiken. Het gaan dan ook om bijvoorbeeld streekbussen.

Als reizigers in de bus niet met de chipkaart kunnen betalen, maar in de metro juist alleen maar, ondervinden ze daar bij het overstappen namelijk hinder of zelfs financieel nadeel van. In de Rotterdamse metro is de ov-chipkaart sinds 29 januari het enige geldige betaalmiddel. (ANP)