Amsterdam Bewaar

Opluchting over Kolenkitbuurt

 ''Bepaalde zorgen over stigmatisering zijn nog niet gerealiseerd,'' zei Van der Laan gisteren. Foto ANP/Vincent Jannink
''Bepaalde zorgen over stigmatisering zijn nog niet gerealiseerd,'' zei Van der Laan gisteren. Foto ANP/Vincent Jannink © UNKNOWN

AMSTERDAM - Minister Eberhard van der Laan (Wijken) is opgelucht dat in de Kolenkitbuurt 'vrij relaxed' is gereageerd op het nieuws dat de buurt geldt als de slechtste van Nederland.

Deze week lekte een door het ministerie van Van der Laan gemaakte ranglijst uit, die zijn voorganger Ella Vogelaar nog weigerde openbaar te maken omdat het de slechtste wijken een stigma zou opdrukken.

''Bepaalde zorgen over stigmatisering zijn nog niet gerealiseerd,'' zei Van der Laan gisteren in een overleg met de Tweede Kamer. D66 en VVD drongen daar aan op openbaarmaking van de lijst. Van der Laan wilde dat nog niet toezeggen.

Stadsdeelvoorzitter Jeroen Broeders van Bos en Lommer merkte deze week al op dat 'extra aandacht en mogelijk meer geld' het gevolg kunnen zijn van de twijfelachtige eer om bovenaan de ranglijst te prijken. Hij keek uit naar een snelle ontmoeting met Van der Laan. (HET PAROOL)