Met vandaag:
- Haarlemmerbuurt krijgt stoepterrasjes
- Graffiti eindelijk weg
- Zeven koeien iets te enthousiast naar buiten
- Broedplaats viert eerste verjaardag
- Marktkooplui furieus over 'slot' op stad

Centrum
Haarlemmerbuurt krijgt stoepterrasjes
Restaurantjes en cafés op de Haarlemmerdijk en in de Haarlemmerstraat mogen, voor het eerst sinds hun bestaan, kleine terrasjes buiten neerzetten. Voorwaarde is wel dat er nog anderhalve meter stoep overblijft, zodat voetgangers er ruim langs kunnen. Bij Rosereijn op de Haarlemmerdijk en bij DuLac in de Haarlemmerstraat staan al proefopstellingen.

Graffiti eindelijk weg
De pui van het leegstaande pand van verzorgingstehuis de Rietvink is eindelijk ontdaan van graffiti. Buurtbewoners hebben het stadsdeel langdurig moeten bestoken met telefoontjes en mailtjes om de graffiti verwijderd te krijgen.

De Baarsjes
Buurtbakfiets heeft een naam gekregen
De buurtbakfiets van de Baarsjes is Rolling Baarsjes gedoopt. Bewonersgroep Booming Baarsjes bedacht de naam en won daarmee 750 euro, te besteden aan een buurtactiviteit naar keuze. Wie de fiets een dag wil lenen om er iets mee te doen voor de buurt, kan hem reserveren bij de stichting Dock: 020-4896611.

Noord
Zeven koeien iets te enthousiast naar buiten
Zeven koeien in de Poppendammergouw die rijdag voor het eerst dit jaar naar buiten mochten, hebben meteen het koele water van de de sloot opgezocht. Dom, want als koe komt je daar niet snel meer uit. De brandweer moest met een duikteam uitrukken om de dieren weer op het droge te krijgen.

Oud-Zuid
Marktkooplui furieus over 'slot' op stad
De ondernemingsvereniging van de Albert Cuypmarkt is furieus over de plannen om de stad deze zomer op slot te doen. De ondernemers vrezen dat De Pijp met alle afsluitingen die er al zijn, zo goed als onbereikbaar wordt. Voor de marktkooplieden is juist de zomer van groot belang voor de omzet.

Browning party
Met de in bruin geverfde leus 'mooi roze is niet lelijk' is gisteren afscheid genomen van het roze huis in de Saenredamstraat. Vier jaar procedeerde Tijn Smithuis tegen het stadsdeel, dat eist dat hij het huis overschildert. Zo'n vijftig buurtbewoners kwamen gisteren naar de Browning Party, met roze drankjes en roze koeken. Stadsdeel voorzitter Egbert de Vries zei op het laatste moment af. Morgen komen de vakschilders om al het roze van de voorgevel over te schilderen.

Oost-Watergraafsmeer
Broedplaats viert eerste verjaardag
Op 1 juni wordt de eerste verjaardag van de culturele broedplaats in het Oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat gevierd. Het wordt, zoals het een broedplaats betaamt, een creatieve bedoening: dichters, verhalenvertellers, tekenaars en een 'prettig gestoorde band' zullen optredens verzorgen.

Westerpark
Zendmasten Staats I onderwerp 'beraad'
'Woningbouwvereniging AWV beraadt zich op de zendmasten die in maart zonder overleg met bewoners geplaatst zijn op het woongebouw Staats I in Westerpark.' Dit concludeert de bewonersgroep Staats Tegen Straling in een persbericht naar aanleiding een vrijdag gehouden informatieavond. De bewoners houden vast aan hun eis dat de masten onmiddellijk verwijderd moeten worden.

Zeeburg
Dierenpunt vestigt zich naast warenhuis
De Dierenkliniek IJburg, dat in september 2004 in de nieuwe stadswijk werd gevestigd, is uitgegroeid tot een 'dierenpunt', met een kliniek, een trimsalon en een winkel voor dierenvoeding, -speelgoed en -verzorgingsartikelen. Dat alles is nu ondergebracht in een nieuw pand aan het Joris Ivensplein, pal naast de Hema. Zondag is er open huis voor de buurt.

Zuideramstel
'Goede buur' plakt sticker op de deur
Bewoners van Zuideramstel krijgen deze maand een sticker met de tekst 'Ik ben een goede buur'. Het is de bedoeling dat ze die op hun deur plakken, om zo te laten weten dat buurtgenoten die hulp nodig hebben, bij hen kunnen aanbellen. De actie 'De Goede Buur' maakt deel uit van de VoorElkaarmaand, die nog tot 21 juni duurt.

Amstelveen
Veiliger fietsen langs de Beneluxbaan
De fietspaden langs de Beneluxbaan kunnen binnenkort in beide richtingen worden gebruikt. Dat voorkomt oversteken door fietsers, waardoor het veiliger wordt op deze weg. Wellicht zal ook het Amsterdamse verlengde van de Beneluxbaan op deze manier worden veranderd, maar daar is het stadsdeel Zuideramstel nog niet over uit.

Hoofddorp
Brand in bedrijfspand Graftermeerstraat
In een bedrijfspand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp heeft zaterdagmiddag brand gewoed. Het vuur was snel onder controle. In het gebouw was niemand aanwezig