Binnenland Bewaar

Ook juwelier stopt hongerstaking

Juwelier Marc van der Linden (links) en restauranthouder Varinder Singh op 30 juli. Foto ANP
Juwelier Marc van der Linden (links) en restauranthouder Varinder Singh op 30 juli. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De Amsterdamse ondernemer die al een maand in hongerstaking was wegens een conflict met woningcorporatie De Key, is woensdag weer begonnen met eten. Reden is dat de mediator die tussen de twee partijen bemiddelde, er niet in is geslaagd een oplossing te vinden en met zijn bemiddelingspoging is gestopt.

De standpunten van beide partijen liggen volgens Frans Ondunk van Huurdersvereniging Oost, die de belangen van de ondernemer behartigt, te ver uit elkaar. ''Daarom heeft het toch geen zin meer om verder te gaan met de hongerstaking'', zegt Ondunk. ''Hij wilde inderdaad doorgaan tot het bittere einde, maar hij moest van mij stoppen.''

De ondernemer, die een juwelierszaak bezit, begon een maand geleden samen met de eigenaar van een Indiaas eethuis de hongerstaking. Volgens de twee is er sinds een renovatie door De Key van alles mis met hun panden. Daardoor zouden ze hun werkzaamheden niet meer goed kunnen uitoefenen.

De andere ondernemer begon om medische redenen al eerder weer te eten. Met hem is een leuke overeenkomst bereikt, zegt Ondunk. ''Ze zijn nu druk bezig met de verbouwing. De eigenaar opent binnenkort zijn zaak aan de Mauritskade.''

De zaak van de juwelier ligt volgens hem echter een stuk gecompliceerder. ''Daar mag ik niets over zeggen.'' Het is nu afwachten wat de uitkomst is van een juridische procedure die al een tijdje loopt, aldus de belangenbehartiger. (ANP)