Amsterdam Bewaar

AT5 en politie maken samen opsporingsprogramma

AT5 en politie maken samen opsporingsprogramma
┬ę ANP

Stadszender AT5 begint een nieuw opsporingsprogramma: Bureau 020. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie (OM). De eerste uitzending is woensdag om 17.25 uur, direct na het AT5 Nieuws. Het opsporingsprogramma wordt de hele woensdagavond herhaald.

In het programma schuift elke week iemand van de politie of het OM in de studio aan. De nadruk ligt op opsporing van criminelen en het waarschuwen van burgers voor mogelijke criminele activiteiten door camerabeelden, compositietekeningen, foto's en signalementen, aldus Yvette Moll, hoofd communicatie van de politie Amsterdam-Amstelland. 'Via het opsporingsprogramma van AT5 komt deze informatie nu rechtstreeks bij de Amsterdammers en vergroten we onze opsporingskracht.'

Daarnaast is er ook ruimte voor reconstructies van misdrijven en updates van opsporingsberichten. Met rechtbankverslagen en uitleg over de strafeis en uitspraken wordt de kijker geïnformeerd over het vervolg van strafzaken. Ook worden elke week de resultaten van de eerdere uitzendingen besproken.

Moll: 'We betrekken burgers steeds meer bij het oplossen van misdrijven. De extra ogen en oren van Amsterdammers helpen ons de criminaliteit te bestrijden. We zien nu al dat via onze eigen site Depolitiezoekt.nl en andere opsporingsprogramma's twintig procent van de zaken waarbij we tips vroegen, is opgelost.'

Het programma wordt gepresenteerd door Marijn Paesschen. Hij presenteerde bij AT5 ook het nieuws en het programma De zwoele stad.