Kunst & Media Bewaar

Facebook lanceert eigen app store

Het toekomstige App Center.
Het toekomstige App Center. © Facebook

Facebook heeft zijn eigen app store gelanceerd. De sociale-netwerksite wil daarmee de mobiele programma's promoten die te gebruiken zijn via Facebook.

Volgens het bedrijf wordt het App Center 'de nieuwe, centrale plaats om apps zoals Draw Something, Pinterest en Spotify te vinden'. In de toekomst kunnen app-ontwikkelaars een bedrag vragen voor de apps die in de store worden aangeboden.

Het App Center zal waarschijnlijk 'in de komende weken' wereldwijd geïntroduceerd worden, zegt Facebook-werknemer Aaron Brady in een blog. Brady zegt dat de app store niet ontworpen is om te concurreren met Apple's App Store en Google Play Store. 'Het App Center is ontworpen om ruimte te bieden voor apps die via Facebook te gebruiken zijn.'

De bekendmaking van de lancering kwam nadat Facebook vorige week erkende dat de toename van het mobiele internetgebruik een negatieve invloed op de toekomstige advertentie-inkomsten kan hebben.

In een verklaring aan potentiële investeerders meldde Facebook: 'Als gebruikers in de toekomst via mobiele telefoons Facebook gaan gebruiken in plaats van via computers, kan dat uiteindelijke negatieve gevolgen voor ons hebben als we daar niet op inspelen.'