Kunst & Media Bewaar

Hoofdredacteur De Pers: ontslagvergoeding gebruiken voor doorstart

Hoofdredacteur De Pers: ontslagvergoeding gebruiken voor doorstart
© FOTO ANP

Dagblad De Pers probeert verder te gaan als digitale krant en onder een andere naam. Medewerkers van de gratis krant bekijken komende week of dit plan haalbaar is. Medio volgende week weten we waarschijnlijk meer, zei hoofdredacteur Jan Jaap Heij. Mochten de plannen concreet worden, dan steekt hij zijn eigen ontslagvergoeding in het nieuwe dagblad.

Maandag werd bekend dat De Pers aan het eind van de maand stopt, na 5 jaar. Wegener en uitgever Mountain Media besloten daartoe, omdat de commerciële exploitatie van de gratis krant achterbleef bij de verwachtingen.
Voor een nieuwe krant moet 'vermoedelijk wel' worden betaald. Ook dat zijn we nog aan het bekijken, zei de hoofdredacteur. 'Maar ik denk het wel. Onze ervaringen met gratis kranten zijn niet onverdeeld gunstig', grapte Heij.
 
Eerder zei Heij tientallen mogelijkheden te hebben bekeken om door te gaan, maar een digitale betaalde krant zat er nog niet bij. 'De lezers zijn gratis gewend. Dan is het niet zo makkelijk om mensen te laten betalen. Dat is eigenlijk pas een mogelijkheid als het voorbij is.'