HILVERSUM - Alle uitzendingen van de talkshow Barend en Van Dorp zijn vanaf 17 september op internet voor iedereen beschikbaar.

Het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar de opnamen zijn ondergebracht, heeft daartoe een website opgezet.

Frits Barend en Henk van Dorp presenteerden hun programma tussen 1998 en 2006. Dat heeft, samen met Villa BVD, bijna 1200 uur televisie opgeleverd. Volgens Beeld en Geluid vormt het televisiemateriaal 'een perfect beeld van onze maatschappij' en valt Barend en Van Dorp te scharen onder de noemer 'spraakmakende televisie'.

Frits Barend is blij. ''Ik vind het leuk en ben ook blij dat RTL en Talpa toestemming hebben verleend. We hopen mee te kunnen praten en ideeën aan te dragen.''

Op de nieuwe site zijn de volledige uitzendingen te zien. Voor het grote publiek in lage resolutie, voor professioneel gebruik kan materiaal van hoge resolutie worden besteld.

Aan de toegankelijkheid wordt veel aandacht besteed, aldus projectmanager Thomàsz Lin. ''Er komt een tijdlijn die is verbonden met verschillende zoekfuncties. Je kunt onder meer zoeken op jaartal en op personen. Later wordt de zoekfunctie nog verder uitgebreid.''

''Dan kan wellicht ook worden gezocht op citaten. Zoals de fameuze oneliner 'at your service' van Pim Fortuyn.'' (HET PAROOL)