Amsterdam Bewaar

Google-telefoon betreedt Nederlandse markt

Donderdag maakte T-Mobile in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de vijf winnaars van de Android programmeerwedstrijd bekend. De hoofdprijswinnaar is de applicatie Meter Maid, een verfijning van het bestaande SMS-parkeren, ontwikkeld door Martin Koel en Alida Roskam. De winnende applicaties komen beschikbaar via Android Market. De wedstrijd vond plaats ter gelegenheid van de lancering van de T-Mobile G1 in Nederland. Foto ANP/Frank van Beek
Donderdag maakte T-Mobile in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de vijf winnaars van de Android programmeerwedstrijd bekend. De hoofdprijswinnaar is de applicatie Meter Maid, een verfijning van het bestaande SMS-parkeren, ontwikkeld door Martin Koel en Alida Roskam. De winnende applicaties komen beschikbaar via Android Market. De wedstrijd vond plaats ter gelegenheid van de lancering van de T-Mobile G1 in Nederland. Foto ANP/Frank van Beek © UNKNOWN

ROTTERDAM - De Google-telefoon G1 maakt vrijdag zijn debuut op de Nederlandse markt. Telecombedrijf T-Mobile, dat het apparaat exclusief mag verkopen, verwacht geen hectische toestanden zoals bij de verkoop van de iPhone van Apple. Extra personeel is dan ook niet nodig.

,,De iPhone trekt een ander publiek, namelijk de echte Apple-fans en andere mensen die veel hechten aan design. Zij willen er snel bij zijn. De G1 heeft minder poespas en trekt waarschijnlijk een no-nonsense publiek, dat minder haast heeft met de aanschaf'', zegt een woordvoerster van T-Mobile.

De voorverkoop, die op 19 januari is gestart, loopt volgens haar goed. Exacte aantallen wil het bedrijf echter niet geven. Een exemplaar is gratis in combinatie met een tweejarig abonnement met driehonderd belminuten, ter waarde van 29,50 euro per maand.

De G1 wordt Google-telefoon genoemd omdat het de eerste telefoon is die gebruikmaakt Android, het besturingssysteem van Google voor mobiele telefoons. De G1 maakte eind vorig jaar al zijn entree op de Amerikaanse markt. (ANP)