Binnenland Bewaar

PvdA steunt plan Ikea

PvdA steunt plan Ikea
© AFP

DePvdA-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad is enthousiast over plannen van meubelwarenhuis Ikea om studentenwoningen te bouwen in leegstaande kantoorpanden in Amsterdam.

De partij wil dat het Amsterdams college Ikea ruim baan geeft. De PvdA denkt daarbij aan het snel wijzigen van de bestemming van kantoorpanden. In een brief aan het college stelt de partij voor een concreet voorstel te doen.Daarnaast zou de gemeente Ikea hulp moeten aanbieden. Daarbij vindt de PvdA dat Amsterdam open zou moeten staan voor de combinatie van 'kluskantoren', waarbij particulieren een deel van een pand kopen en Ikea het andere deel en dat gebruikt als 'showroom' voor inrichting.

Woordvoerder Michiel Mulder van de PvdA wijst er op dat Amsterdam een groeiend bestand aan kantoren heeft. 'Dat biedt goede uitgangspunten tot het vestigen van Ikeawoningen,' aldus Mulder. Mulder vindt het aantrekkelijk dat Ikea met ruimte woekert, en studentenkamers ontwerpt van 17,5 vierkante meter. 'Ik hoop dat het college dit interessant vindt, in plaats van nieuw en dus eng.'