Binnenland Bewaar

Samsom had vroeger krullen en meer onthullingen

Diederik Samsom.
Diederik Samsom. © ANP

Diederik Samsom heeft geen sixpack, had vroeger prachtige krullen en is wel eens vreemdgegaan. Deze en andere onthullingen doet de fractievoorzitter en partijleider van de PvdA in een interview met het tijdschrijft Marie Claire. 'Qua leven en karakter heb ik niets te verbergen', aldus Samsom.

Het is geen politiek correct interview waaraan de politicus onderworpen wordt in het magazine. Zo krijgt Samsom vragen voorgeschoteld als 'Hoeveel vrouwen heb je gehad?', 'Ben je ijdel?' en 'Heb je succes bij vrouwen?'. Op een gegeven moment zegt de politicus dan ook: 'Het gesprek moet wel relevant blijven hè.' Om vervolgens wel de ene onthulling naar de andere te doen.

Samsom is getrouwd met Tineke en al vijftien jaar samen met haar. Daarvoor 'had hij een aantal relaties achter elkaar'. In die relaties is hij zelfs wel eens vreemd gegaan. 'Misschien één of twee keer', vertelt hij. De politicus vindt het lastig om aan te geven of hij succesvol is bij vrouwen. 'Ze kijken wel om als ik langsloop, maar dat is omdat  ze weten wie ik ben. Ik heb ook oneerbare voorstellen gehad. Nu meer dan vroeger. Die hebben ook met mijn functie te maken en niet met mij. Die neem ik dan ook niet serieus'.

Sneu
De PvdA-leider geeft ook toe dat hij ijdel is. 'Maar ik heb geen sixpack. Dan moet ik er echt nog een paar kilo van af krijgen'. Samsom is ontevreden over zijn haar. 'Dat is een gemis. O, ik had prachtige krullen. Maar mannen die te lang doorlopen met te dun haar - ik was er zo een - worden op een gegeven moment sneu'.

Opdweilen
Over zijn gezin - Samsom is de vader van Benthe (11) en Fane (6) - vertelt de politicus dat het een eeuwig gevecht is om te zoeken naar de juiste balans tussen werk en privé. 'Maar ik ben anders dan Wouter Bos', stelt hij. En op de vraag wanneer hij voor het laatst gehuild heeft: 'Toen Benthe na zeven jaar oefenen haar A-diploma haalde. Ze is geboren met een afwijking aan de rechter hersenhelft dus toen ze kon zwemmen kon je me opdweilen'.