Binnenland Bewaar

SP-Kamerlid Gesthuizen opgepakt bij Haags protest

Sharon Gesthuizen
Sharon Gesthuizen © ANP

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is vandaag door de politie aangehouden tijdens een protestactie van postbodes in Den Haag. Ze zal naar het politiebureau worden overgebracht.

Met 25 tot 30 postbodes protesteerde Gesthuizen op het Plein in Den Haag tegen postbedrijf PostNL. Voor het symbolische protest op het Plein, waarin een doodskist met bloemen werd gedragen, was toestemming. Maar toen Gesthuizen enige stappen van het Plein zette, werd dat door de politie beschouwd als verstoring van de openbare orde, aldus het Kamerlid.

Gesthuizen weet niet hoe lang ze op het politiebureau moet blijven, maar zegt alvast afspraken te hebben verschoven.

Het dragen van een doodskist richting PostNL vond de politie 'niet kies' met het oog op de rouwplechtigheid die in België wordt gehouden ter nagedachtenis van de dodelijke slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland, aldus een woordvoerder van de politiek Haaglanden in een reactie.

Dit is volgens hem ook te kennen gegeven aan de organisatie van de demonstratie en Gesthuizen. Tegen het Kamerlid zal proces-verbaal worden opgemaakt. Dan is het aan het OM om te bepalen wat daarmee gebeurt.