Amsterdam Bewaar

Samsung vindt dat Apple ook met de iPhone 5 patenten schendt

Een medewerker van een Applewinkel voor een reclamebord van de iPhone 5.
Een medewerker van een Applewinkel voor een reclamebord van de iPhone 5. © AFP

Samsung voegt de iPhone 5 toe aan de lijst producten waarmee rivaal Apple de patenten van het Zuid-Koreaanse technologieconcern schendt. Samsung kondigde de stap donderdag aan, daags nadat Apple bekendmaakte in de eerste 24 uur na de introductie ruim 2 miljoen bestellingen te hebben ontvangen voor de populaire smartphone.

Samsung zegt er 'op basis van beschikbare informatie' van uit te gaan dat de iPhone 5 inbreuk maakt op de patenten die Apple ook schendt met eerdere versies. 'Onder die omstandigheden hebben we geen andere keuze dan stappen te ondernemen om onze innovaties en intellectuele eigendommen te beschermen', aldus Samsung. Het bedrijf verwacht de iPhone 5 'in de nabije toekomst' aan de patentzaak toe te voegen.

Apple herhaalde nog maar eens dat het bedrijf zelf het slachtoffer is van na-aperij van Samsung. 'Wij hebben originaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan. We maken producten voor het genot van onze klanten, niet voor flagrant kopieergedrag van onze concurrenten.'