Stadsgids Bewaar

5 restaurants met een goede vegakaart

5 restaurants met een goede vegakaart
© Facebook Restaurant BAK

Dit zijn vijf goede adressen waar je terecht kunt voor lekkere vegetarische gerechten in Amsterdam, volgens het boek The 500 Hidden Secrets of Amsterdam.

BAK

BAK is geen vegetarisch restaurant, maar op aanvraag maken de koks een vegetarisch menu. De plek staat bekend om de keuze voor ingrediënten van lokale leveranciers en gedurfde combinaties. Het menu van drie, vijf of zeven gangen verandert dagelijks en wisselt per seizoen. BAK is gevestigd in een oud warenhuis en heeft een fantastisch uitzicht over het IJ.

Van Diemenstraat 410, West


© Website Restaurant BAK

Betty's

Betty's is al jarenlang een populair vegetarisch restaurant. De eigenaren Gido en Lien koken zonder vis, vlees of eieren. Op aanvraag koken ze veganistisch of glutenvrij. Ze serveren een driegangenverrassingsmenu en als toetje kun je een van de taarten proberen die Lien heeft gebakken. Ook is er een winkel waar de eigenaren hun favoriete producten verkopen, zoals chilipoeder uit het Mexicaanse regenwoud of Franse druivenpitolie.

Rijnstraat 75, Zuid


© Google StreetviewDe Culinaire Werkplaats

Bij de Culinaire Werkplaats worden eetbare kunstwerken van groenten, fruit en granen gemaakt. Eigenaren Marjolein en Eric laten zich inspireren door verschillende thema's, zoals een kleur, een landschap, architectuur of de Gouden Eeuw. Het menu bestaat uit vijf kleine gerechten en heeft geen vaste prijs: als je klaar bent, beslis je zelf wat het eten waard was. De Culinaire Werkplaats is alleen open op vrijdag en zaterdag.

Fannius Scholtenstraat 10, West


© Facebook De Culinaire WerkplaatsDopHert

DopHert, in de steeds populairder wordende Spaarndammerstraat, is een veganistische ontbijt- en lunchroom waar een relaxte hipstersfeer hangt. Probeer hun glutenvrije sandwiches met pompoenhummus, hun 'tofu scramble' of een stukje veganistische worteltaart. Elke eerste donderdag van de maand organiseren ze een diner.

Spaarndammerstraat 49, West


© Facebook DopHertMarits Huiskamerrestaurant

Op vrijdag en zaterdag kookt Marit vegetarische gerechten die ze serveert in haar eigen woonkamer. Het is alsof je op visite gaat bij iemand die op hoog niveau kan koken. De smaken zijn puur en fris, de producten vooral organisch en fairtrade.

Andreas Bonnstraat 34hs, Oost


© Facebook Marits Huiskamerrestaurant

Meer lijstjes? Lees ook ons bitterballenlijstje of pizzalijstje. In het boek The 500 hidden secrets of Amsterdam zijn deze en nog honderden andere tips gebundeld.