Amsterdam Bewaar

Eigenaar Bilder & De Clercq: sluiting is onverwacht

De winkel van Bilder & De Clercq aan de Ceintuurbaan sloot eerder dit jaar.
De winkel van Bilder & De Clercq aan de Ceintuurbaan sloot eerder dit jaar. © Mats van Soolingen

De innovatieve maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq is dicht. Ook de bezorgservice bij kantoren is gisteren gestaakt.

Eigenaar Rogier Leopold laat Het Parool weten dat het bedrijf er niet in is geslaagd de opgebouwde schulden van de in juni gesloten locatie op de Ceintuurbaan het hoofd te bieden. 'Onze geldschieters lieten ons het afgelopen weekeinde weten dat ze er geen vertrouwen meer in hadden. Het is verschrikkelijk jammer, omdat het concept heel goed is. We hebben ons de blubber gewerkt. We doen nu ons uiterste best om te proberen verder te gaan, maar het is onduidelijk of dat gaat lukken. Misschien moeten we binnenkort toch ons faillissement aanvragen.'

Gisteren bracht horecawebsite Foodclicks naar buiten dat Bilder & De Clercq failliet zou zijn, maar dat blijkt op dit moment dus nog niet het geval.

Drukke Amsterdammer
De maaltijdenwinkel opende in 2013 op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat. Klanten konden in de winkel de ingrediënten kopen voor uitgekiende gerechten om thuis te bereiden. Met afgepaste hoeveelheden en een wekelijks wisselend menu richtte Bilder & De Clercq zich op de drukke Amsterdammer die gezond en vers wilde eten, maar weinig tijd en inspiratie had voor koken en boodschappen.

Na de sluiting van de Ceintuurbaan richtte het bedrijf zich vervolgens op de kantoormarkt, met interactieve bestelmuren bij bedrijven en een app. Mensen konden zo voor nog diezelfde avond gerechten uitzoeken, waarna de ingrediënten op kantoor werden afgeleverd.

Schiphol
Leopold: 'Vorige week werd nog zo'n 'Bilder & De Clercq Wall' gelanceerd op Schiphol - dat geeft wel aan dat de sluiting voor ons ook uit de lucht komt vallen.'

De markt in afgepaste, zelf te bereiden maaltijden leek de afgelopen jaren vooral te groeien. Twee weken geleden stapte ook Albert Heijn in, met maaltijdboxen zoals Hello Fresh die bijvoorbeeld aanbiedt.