Binnenland Bewaar

'Friterie par Hasard bakt in Amsterdam de beste friet'

'Friterie par Hasard bakt in Amsterdam de beste friet'
© ANP

Friterie par Hasard op de Ceintuurbaan verkoopt de beste patat in Amsterdam. De zaak kreeg in de jaarlijkse friettest van het AD een 9. 'Dit is smikkelen.'

De jury omschrijft de patat van Friterie par Hasard als 'goed van smaak' en 'mooi krokant'. Wel wordt de prijs (€2,75) van een portie patat wel wat prijzig genoemd, 'maar dat is altijd nog beter dan geld uitgeven aan waardeloze fabrieksfriet'. Met het cijfer 9 komt de friettent op de achttiende plek.

De eerstvolgende Amsterdamse patatzaak vinden we pas op plek 34. Frietboutique op de Johannes Verhulststraat scoort met een 8,5 echter wel goed. 'Ondernemer stort zich naast ijs nu ook op friet en doet dat zeer verdienstelijk. Mooie volle aardappelsmaak', oordeelt de krant. Snackbar Jelle (cijfer 8) en D.Pals Verse Patat (cijfer 7,5) scoren met respectievelijk een 43ste en 54ste plek ook goed. 

Dicke Mick aan de Osdorper Ban komt er minder goed vanaf. Deze friet krijgt niet meer dan een 5, omdat de friet slap en niet krokant zou zijn. 'Op vriendelijkheid zou Dicke Mick beslist bonuspunten scoren. Maar het gaat om de friet en die heeft een bijsmaak', aldus de beoordeling.

In totaal testte het AD 144 frietzaken. Cafetaria De Uitdaging in Rozenburg scoort het slechts en krijgt zelfs het cijfer 0. 'Walgelijk', wordt de patat genoemd. Frietwinkel in Utrecht scoort als enige een 10 en is daarmee de beste friettent van dit jaar.