Stadsgids Bewaar

Liefde voor Franse klassiekers op de Overtoom

Liefde voor Franse klassiekers op de Overtoom
© Mats van Soolingen

In de rubriek A-locatie uit de PS van de Week lichten we elke week de beste plekken van de stad voor je uit. Deze week: restaurant Adam.

Overtoom 515
020-233 8552
www.restaurantadam.nl

Op de Overtoom zitten genoeg leuke eetcafés, waar het ook goed bier drinken is, maar keukens met een wat hoger niveau zijn hier moeilijker vindbaar. Althans, tot nu toe.

Bij restaurant Adam, nieuw op de Overtoom, serveren ze 'mooi uitgevoerde Franse klassiekers', vertelt één van de drie eigenaren, Jeffrey van Krevelen (30). 'Maar we zijn niet stijfjes, we zorgen ervoor dat de gasten zich hier goed op hun gemak voelen en een avondje kunnen genieten.'

Romantisch restaurantje
De drie eigenaren hebben hun cv's opgebouwd bij gewaardeerde (sterren)zaken. Chef-kok Arne Jan Russchen (30) kookte voorheen bij Johannes, De vrienden van Jacob en Juuls. Van Krevelen ontmoette hij bij Fyra op de Noorderstraat. Maître Menno Mulder (37) komt van Bistrot Neuf.

Samen bouwden de mannen aan hun droom in het pand op de Overtoom, waar eerder loungecafé Mio Mio zat. Vrij letterlijk: ze maakten, met hulp van vrienden en familie, het houtmozaïek een opvallend onderdeel van het interieur. De 6000 stukjes hout gingen talloze keren door hun handen.

Het resultaat is een romantisch restaurantje waar de liefde voor eten en wijn voelbaar is, dankzij warme kleuren, mooi gedekte tafels en lekker zittende banken. Op de achtergrond staat een jazzy muziekje aan.

Het menu wisselt
Hier mag op informele wijze aangeschoven worden. En dan het liefst voor het verrassingsmenu. Van Krevelen: 'Er komt nog een kleine kaart, maar het verrassingsmenu is onze rode draad. Zo eten mensen ook eens iets wat ze zelf niet zo snel zouden bestellen.'

Eens in de drie weken wisselt het menu (vanaf drie gangen voor €35), waar ook een wijnarrangement bij hoort. Nu staat er bijvoorbeeld zacht gegaarde beekforel op, met een crème van rode biet, een salade van appel en forel en haringkaviaar. Van Krevelen: 'We voegen graag producten toe die de bestaande basis verbeteren. Eén plus één is drie, wat ons betreft.'