PS Stadsgids Bewaar

Lieflijke taartjes in De Pijp met ingrediënten uit Parijs

Lieflijke taartjes in De Pijp met ingrediënten uit Parijs
© Mats van Soolingen

In de rubriek A-locatie uit de PS van de Week lichten we elke week de beste plekken van de stad voor je uit. Deze week: My little patisserie.

Eerste Van der Helststraat 63
020 470 69 49
mylittlepatisserie.nl

Parisienne Audrey Krief (31) werkte na haar businessstudie in Nieuw-Zeeland en Australië in de filmindustrie. Na een aantal jaar als marketeer te hebben gewerkt, werd ze het zat achter haar laptop te zitten. Krief besloot terug te gaan naar Parijs om een opleiding patisserie te volgen aan de Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie.

Ze bleef echter niet in Parijs, maar kwam voor de liefde naar Amsterdam. Waar ze, na een tijd in prestigieuze banketbakkerijen in onze hoofdstad en in Parijs te hebben gewerkt, haar eigen winkel met patisserie opende.

De winkel zit verstopt in De Pijp, in de Eerste Van der Helststraat. Bij My Little Patisserie kun je terecht voor taartjes, die lieflijk staan opgesteld in de glazen vitrine van de toonbank. En die taartjes - zoals de chou pistache et cerise griotte (€3,10) - worden elke morgen om zes uur vers door Audrey gemaakt.

Behalve kleine taartjes verkoopt de Parisienne ook croissantjes en kun je er taarten bestellen. Die krijg je mee naar huis in een mooie doos, net als de kleine gebakjes. En o ja, er is koffie, om mee te nemen of in de winkel op te drinken.

Vanillecustardpoeder
Het is een kleine winkel met een smal terras voor de deur. Binnen staan een paar tafeltjes met stoelen, maar ruimte voor een grote groep is er niet. Op de achtergrond klinkt rustige muziek.

Niet alle ingrediënten die Krief in haar taartjes verwerkt, zijn verkrijgbaar in Amsterdam; eens in de twee maanden gaat ze naar Parijs om de juiste spullen te halen, zoals een bepaald soort vanillecustardpoeder. Maar ook om even haar familie te zien.

Na jaren in Australië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland te hebben gewoond, is Krief van plan om nog een hele tijd in Amsterdam te blijven.

Ook heeft ze er geen spijt van dat ze haar goede baan heeft opgezegd om My Little Patisserie op te zetten. 'Ik ben blij dat ik nu direct kan zien wat ik doe, in plaats van dat ik maar op een kantoor zit. Het is een droom die uitkomt.'