Kunst & Media Bewaar

Wat weet betweter Peter R. de Vries eigenlijk niet?

Peter R. de Vries in De Wereld Draait Door
Peter R. de Vries in De Wereld Draait Door © Vara

 

Twee zussen en een ex legden zeer belastende verklaringen af over Willem Holleeder. Levensgevaarlijk, want dan weet je één ding zeker: Peter R. de Vries zit vanavond bij De Wereld Draait Door.

Eerste vraag aan de man die alles weet van alles: 'Dit was nieuw voor ons, was het ook nieuw voor jou?' Wat zou Peter R. antwoorden, denkt u? Gokje?

Welnu, Peter R. wist dit zeven jaar geleden al. 'Het is een lang proces geweest, en ik ben daar al die tijd bij geweest, zou je kunnen zeggen.'

Voor alle zekerheid zei hij ook nog: 'Ik wist ervan. Het heeft in het diepste geheim plaatsgevonden.' (Als je deze twee zinnen omdraait, klinken ze nog vrolijkmakender.)

Of Cor van Hout één van zijn beste vrienden was? 'Ja,' zei Peter R., wat verder geen reden was de man volkomen te diskwalificeren, hem nog een flesje wijn mee te geven en van het scherm te verwijderen. Nee, hij mocht spannend doen over een geluidsopname die hij later die avond bij Humberto Tan zou laten horen - een schitterend een-tweetje met zichzelf van deze meester in zelf-pr.

De advocaat van de zussen sprak er nog schande van dat Holleeder onze knuffelcrimineel is. Instemming aan tafel. Holleeder, knuffelcrimineel, een schande. Maar niet Cor van Hout, die niet. Die was de beste vriend van Peter R. de Vries, knuffelmisdaadverslaggever van DWDD.


Han Lips is televisierecensent bij Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een e-mail naar h.lips@parool.nl.