Binnenland Bewaar

HUB Uitgevers (Power Unlimited, Computer Idee) vraagt faillissement aan

HUB Uitgevers (Power Unlimited, Computer Idee) vraagt faillissement aan
© screenshot

HUB Uitgevers heeft maandag faillissement aangevraagd. De curator gaat bekijken of er doorstartmogelijkheden zijn voor de uitgever, die verantwoordelijk is voor een reeks van computerbladen in Nederland, waaronder Power Unlimited, Computer Idee, PC-Active en PCM.

Raimon Gort, directeur van HUB Uitgevers, heeft dat bevestigd tegenover technologiesite Tweakers. Een 'weerbarstige markt' en 'liquiditeitsproblemen' hebben het faillissement volgens hem veroorzaakt.

Doorstart
Het faillissement zal vermoedelijk dinsdag worden uitgesproken. Het is nog niet duidelijk of de uitgever in zijn geheel mogelijk een doorstart maakt, of dat afzonderlijke titels wellicht verder kunnen. Verwacht wordt dat het voltallige personeel ontslag zal worden aangezegd en dat alleen werknemers die relevant zijn voor de doorstart van een van de titels met een tijdelijk contract weer aan de slag kunnen, aldus Tweakers.

HUB Uitgevers kondigde vorig jaar augustus al een reorganisatie aan. Er verdwenen toen 35 van de 161 arbeidsplaatsen.

Onder de twintig tijdschriften en websites die onder HUB vallen zijn onder andere Computer Idee, PCM, Power Unlimited, IGN.nl, PC-Active, Hardware.info Magazine, Focus, Androidworld.nl, ZDNET.nl, Java Magazine, IGN, Linux Magazine en Network Pro.