Binnenland Bewaar

Vliegtuig ontruimd op Schiphol na steekvlam

Foto ANP
Foto ANP © UNKNOWN

SCHIPHOL - Een Boeing 737 van Transavia is maandagavond ontruimd nadat er een steekvlam uit een hulpmotor was gezien. Door de brand ontstond rookontwikkeling. De 183 passagiers die aanwezig waren in het toestel moesten het vliegtuig via glijbanen verlaten. Daarbij raakten twee passagiers licht gewond, aldus een woordvoerder van Transavia.

Het incident gebeurde vlak voordat het vliegtuig zou vertrekken naar de Portugese stad Faro. Het toestel stond op het moment van het incident nog aan de gate. Andere vliegtuigen zijn niet gehinderd door het brandje. Ook hebben er geen andere vluchten vertraging opgelopen.

Volgens een woordvoerder van Schiphol was de evacuatie van de passagiers standaardprocedure. De passagiers zijn opgevangen in een lounge op Schiphol. Het was maandagavond nog niet bekend wanneer zij alsnog naar hun vakantiebestemming konden vliegen.

De generator waaruit de steekvlam kwam, zorgt voor elektriciteit als het vliegtuig stil staat. Ook worden het hydraulisch systeem en de airco door de hulpmotor aangedreven. Het is niet duidelijk waardoor de steekvlam ontstaan is. (GPD)