Kunst & Media Bewaar

Theo Maassen gooit camera journaliste kapot

De Melkweg waar het Comedy Festival plaatsvindt. Foto G. Dikken
De Melkweg waar het Comedy Festival plaatsvindt. Foto G. Dikken © UNKNOWN

AMSTERDAM - Cabaretier Theo Maassen heeft zaterdagavond tijdens een optreden op het Comedy Festival in het Amsterdamse popcentrum Melkweg een digitale fotocamera van een journaliste kapot gegooid. De fotografe heeft direct aangifte gedaan van vernieling. Na afloop van de voorstelling heeft de politie Maassen meegenomen voor verhoor. Toen dat was afgelopen, kon hij weer gaan.

Dat lieten de organisatie van het festival en een woordvoerster van Justitie weten. De fotografe, Ilvy Njiokiktjien, werd eind januari door de jury van de Zilveren Camera uitgeroepen tot talent van het jaar. Het 15.000 euro kostende toestel dat Maassen kapot gooide, was de prijs die Njiokiktjien toen ontving. De politie wil niets zeggen over het incident en het Openbaar Ministerie was niet bereikbaar voor commentaar. Maassen had de organisatie laten weten dat er tijdens zijn voorstelling geen foto's mochten worden gemaakt.

Dit was echter niet gezegd tegen Njiokiktjien, die foto's maakte voor dagblad Sp!ts. Toen Maassen dit merkte, pakte hij haar camera af en gooide hem op het podium kapot.Toen de fotografe huilend de zaal verliet en sommige toeschouwers de cabaretier aanspraken op zijn gedrag, vroeg hij iedereen die het niet met het voorval eens was, de zaal te verlaten. Enkele tientallen mensen deden dit. De fotografe wil dat Maassen in elk geval de camera en de gederfde inkomsten vergoedt.De organisatie betreurt het gebeurde. ,,Het was verder een ontzettend leuke avond'', beklemtoont een zegsman. (ANP)