Kunst & Media Bewaar

Kathleen Aerts verlaat meidengroep K3

"Tien jaar heb ik het beste van mijzelf gegeven en heb ik K3 met hart en ziel gedaan, maar mensen veranderen in tien jaar," aldus Aerts (midden). Foto GPD/Jan Van Der Perre
"Tien jaar heb ik het beste van mijzelf gegeven en heb ik K3 met hart en ziel gedaan, maar mensen veranderen in tien jaar," aldus Aerts (midden). Foto GPD/Jan Van Der Perre © UNKNOWN

SCHELLE - Kathleen Aerts stapt uit K3. De Vlaamse zangeres maakte haar vertrek gisteren bekend. Karen Damen en Kristel Verbeke willen verder zonder hun collega.

"Tien jaar heb ik het beste van mijzelf gegeven en heb ik K3 met hart en ziel gedaan, maar mensen veranderen in tien jaar," aldus Aerts. Na veel gesprekken met familie en vrienden nam zij 'de moeilijkste beslissing van haar leven'.

K3 bestaat sinds 1999 en scoorde de laatste jaren in zowel België als Nederland hits als Heyah mama, Alle kleuren, Tele-Romeo, Toveren, Oya lélé en Kusjesdag.

De Vlaamse meidengroep brengt niet alleen albums uit, maar geeft behalve concerten ook theatershows. De groep heeft een eigen tv-programma, een museum en een stripreeks en maakte drie films.

De koek is nog niet op, zegt het overgebleven tweetal. Verbeke: "Hoe raar het ook zal zijn om zonder Kathleen op een podium te staan na al die jaren met ons drietjes, Karen en ik zijn toch van plan door te gaan met K3."

Het is nog niet bekend hoe de toekomst van K3 precies zal worden ingevuld. Studio 100 is van plan dit jaar gewoon K3-shows in België en Nederland te organiseren. (HET PAROOL)