Kunst & Media Bewaar

Hitzanger aangehouden in drugsonderzoek rond Amsterdammer

Nick MacKenzie op de albumcover van zijn single Hello, Good Morning.
Nick MacKenzie op de albumcover van zijn single Hello, Good Morning. © Youtube.

In het onderzoek naar de criminele organisatie rond Amsterdammer Miloud B. (40), die onder meer wordt gezien als opdrachtgever van een liquidatie, is ook zanger Nick MacKenzie aangehouden.

MacKenzie (65), geboren als Nick van den Broeke, had in 1980 een grote hit met het nummer Hello, good morning (How are you). Ook met het nummer Juanita kreeg hij bekendheid in Nederland en Duitsland. Na de hits in de jaren zeventig en tachtig werd het stil rond MacKenzie, die wel muziek bleef maken.

MacKenzie werd in zijn woning in Lepelstraat (Noord-Brabant) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige internationale handel in softdrugs. Het kopstuk van één van de bendes die de drugs invoerde, is volgens de politie de Marokkaanse Amsterdammer Miloud B.

Die werd eind februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van de 37-jarige Litouwer Gintas Macionis, die in februari 2014 op de oprijlaan van zijn woning in Huijbergen door het hoofd werd geschoten.

Volgens een man die vastzit voor de moord, gaf B. de opdracht voor de liquidatie, na een ruzie tussen B. en het slachtoffer over een partij drugs. Ook de ex-vrouw van Macionis wees B. aan als het brein achter de moord. De rechter besloot echter dat er onvoldoende bewijs was om hem langer vast te houden voor de liquidatie. Hij zit nog wel vast voor hennephandel.