Kunst & Media Bewaar

Pinkpop al vrijwel uitverkocht

Pinkpop al vrijwel uitverkocht
© ANP

De 46e editie van Pinkpop is in feite vrijwel uitverkocht. Zaterdag om 10 uur startte de voorverkoop en anderhalf uur later waren bijna alle beschikbare tickets verkocht, zei organisator Jan Smeets. 'Ik denk dat ik de conclusie mag trekken dat dat bewijst dat we weer een heel sterk programma hebben dit jaar.'

Binnen een uur waren 35.000 weekendkaarten verkocht (drie dagen festival plus camping). En ook zijn 30.000 zaterdagkaarten over de (digitale) toonbank gegaan. Wel zijn er nog 'enkele' kaarten voor vrijdag en zondag.

Op het programma staan dit keer onder meer Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, Robbie Williams, Kovacs en Dotan. Maar ook Avicii, Anouk, Counting Crows, Kensington en Sam Smith treden op.

Teleurstelling
Pinkpop is dit jaar op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni in het Limburgse Landgraaf. Voor de vierde keer wijkt het driedaagse festival af van het traditionele pinksterweekend, omdat dat te vroeg in het seizoen valt.

Op Twitter is #pinkpop2015 trending. Er is blijdschap onder de mensen die een kaart wisten te bemachtigen, maar ook teleurstelling onder liefhebbers die achter het net visten. Zaterdag zijn ook meteen veel kaarten op Marktplaats gezet.