Binnenland Bewaar

Zoetermeerder Mr. Probz trots op nummer 1 Britse hitlijst

Zoetermeerder Mr. Probz trots op nummer 1 Britse hitlijst
© ANP

Mr. Probz kan nauwelijks geloven dat hij deze week in de Britse hitlijsten binnenkomt op nummer 1 met zijn nummer Waves. 'Officieel #1 in Groot-Brittannië.. #ongelofelijk', twitterde hij.

Hij bedankt in een andere tweet onder anderen zijn fans. 'Bedankt voor alle liefde en een extra bedankje voor iedereen die erbij betrokken is geweest.'

Onder meer MTV Music, BBC Radio 1, en de Official Charts feliciteerden de Nederlandse zanger al met zijn succes. Mr. Probz blijft in de Official Singles Chart Kiesza met Hideaway en Sigma met Nobody To Love voor.

Zoetermeer
Mr. Probz heet in het echt Dennis Princewell Stehr. De zanger en rapper komt uit Zoetermeer. In de afgelopen week verkocht hij 127.000 platen in Groot-Brittannië. In Nederland stond Waves van mei 2013 tot maart dit jaar in de Mega Top 50. Het nummer was ook een grote hit in landen als Duitsland, België en Zweden.

Het is de vierde Nederlandse nummer 1 in Groot-Brittannië in de laatste jaren. Eerder bereikten de dj's Bingo Players, Martin Garrix en Nicky Romero de hoogste positie.