Amsterdam Bewaar

Gaga-fans liggen dagen voor concert al voor deuren Ziggo Dome

Terwijl de fans vrijdag al voor de deuren van Ziggo Dome lagen, lanceerde Lady Gaga haar eerste eigen parfum in New York.
Terwijl de fans vrijdag al voor de deuren van Ziggo Dome lagen, lanceerde Lady Gaga haar eerste eigen parfum in New York. © GETTY

Als fan van Lady Gaga ben je niet zomaar een fan, maar een 'little monster' en dat vraagt de nodige toewijding. Vandaar dat er sinds vrijdag (drie dagen voor Lady Gaga haar opwachting maakt in de Ziggo Dome) al een groepje fans ligt te wachten voor de deuren van de concerthal. Het lange wachten wordt echter rijkelijk beloond, want wie als eerste is, krijgt een sleutel tot 'de monsterpit'.

De monsterpit is de ruimte vlak voor het podium waar alleen de grootste fans van Lady Gaga toegang tot krijgen. 'Als je de sleutel hebt, mag je zelfs backstage een kijkje nemen. Het is dus heel belangrijk dat je hier als eerste bent', aldus fans Glenn en Ana Rosa (uit Spanje) tegenover dagblad Metro.

Het duo ligt samen met de fans Amber, Marina en Yacoub onder dunne dekens en slaapzakken in een hoekje bij de ingang van Ziggo Dome te wachten. De spandoeken en kleding liggen klaar. Nu is het wachten op Lady Gaga én de andere fans. Want dat het dit weekend drukker gaat worden voor de deuren van de gloednieuwe poptempel is zeker. Glenn: 'Ik heb al doodsbedreigingen gekregen via Twitter. De andere fans lazen online dat ik hier al lig.'

Lady Gaga treedt aanstaande maandag en dinsdag op in Ziggo Dome met haar 'Born This Way Ball'. Voor beide data zijn nog kaarten te koop.