Kunst & Media Bewaar

Sinterklaas voor volwassenen: Wie stout is krijgt lekkers

Zangeres Leev (L).
Zangeres Leev (L). © UNKNOWN

Gisteren is de single 'Wie stout is krijgt lekkers' van de Nederlandse zangeres Leev uitgekomen. Leev wil met die single Sinterklaas weer teruggeven aan alle volwassenen, maar ze wil ook duidelijk maken dat niet iedereen even zoet is geweest dit jaar.

'Helaas lijken de rollen in Nederland te zijn omgedraaid. Hoe stouter je bent, hoe groter de beloning. De politiek is daarvan een goed voorbeeld. Politici worden ondanks hun asociale omgangsvormen en ongepaste taalgebruik, toch steeds beloond met  aandacht en stemmen', vertelt Leev.

'Volwassenen vinden Sinterklaas nog steeds een leuk feest, de meerderheid van de volwassenen zonder kinderen doet echter weinig meer aan Sinterklaas. De reden hiervoor is dat volwassenen het meer een kinderfeest vinden, vooral de talloze 'kinderlijke' liedjes dragen hieraan bij', aldus Leev.

Daarom heeft de nog vrij onbekende zangeres een volwassen sinterklaasliedje uitgebracht. De single genaamd Wie stout is krijgt lekkers is een nummer waarbij de teksten op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Leev spreekt ook een aantal bekende politici aan op hun 'stoute' gedrag van het afgelopen jaar.