Kunst & Media Bewaar

Prijs multicultureel talent naar Dönmez

Prijs multicultureel talent naar Dönmez
© UNKNOWN

AMSTERDAM - Zangeres en pianiste Karsu Dönmez (19) heeft zaterdag de TANS Talent Award gewonnen. Die prijs is bedoeld voor talentvolle personen die een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van de multiculturele samenleving. Dat heeft Stichting TANS, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van het talent van jongeren die behoren tot etnische minderheden, bekendgemaakt.

Dönmez kreeg de onderscheiding zaterdagavond overhandigd uit handen van waarnemend burgemeester van Amsterdam Lodewijk Asscher. Dat gebeurde in het Krasnapolsky hotel in de hoofdstad tijdens het jaarlijkse gala van TANS.

Dönmez begon haar muzikale carriere met optredens in het Turkse restaurant van haar vader. Inmiddels heeft ze ook al opgetreden in onder meer het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam en Carnegie Hall in New York. De zangeres bereidt zich momenteel voor op de toelatingsexamens van het conservatorium. Haar stem wordt vergeleken met die van Norah Jones.

TANS nomineerde zelf drie personen die kans maakten op de award. Naast Dönmez waren dat schrijfster Najiba Abdellaoui en politicus Mohammed Mohandis. Bezoekers van de website van de organisatie konden vervolgens stemmen op hun favoriet.

TANS werd in 1997 opgericht door een groep hoger opgeleide, succesvolle Marokkaanse jongeren. (ANP)

www.tans.nl
www.karsudonmez.nl