Kunst & Media Bewaar

Borsato: 'Twee concerten Diana Ross gaan door'

De concertserie Symphonica in Rosso gaat dit jaar wel door. Dat heeft zanger Marco Borsato woensdag bekendgemaakt. Foto ANP
De concertserie Symphonica in Rosso gaat dit jaar wel door. Dat heeft zanger Marco Borsato woensdag bekendgemaakt. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - De concertserie Symphonica in Rosso gaat dit jaar wel door. Dat heeft zanger Marco Borsato woensdag bekendgemaakt op een zeer drukbezochte persconferentie in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De zanger geeft zelf twee extra concerten in het Gelredome. Daarmee worden de mensen betaald die de shows mogelijk moeten maken. Wel wordt het aantal Symphonica-shows met Diana Ross ingeperkt van drie tot twee.

Borsato's bedrijf The Entertainment Group (TEG) is dinsdag failliet verklaard. De vierde editie van Symphonica in Rosso staat gepland voor medio oktober in de Arnhemse Gelredome en heeft dit jaar de Amerikaanse zangeres Diana Ross als headliner. Er is inmiddels contact geweest met de ster en zij is nog steeds bereid te komen. Haar gage was al deels betaald. De drie shows worden samengevoegd tot twee, op vrijdag 16 oktober en zaterdag 17 oktober. Mensen die een kaartje hebben gekocht voor zondag 18 oktober krijgen een plek op de andere dagen en worden daarover geinformeerd.

Borsato zelf geeft concerten op 20 en 21 oktober, met gastoptredens van onder meer Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jan Smit en Trijntje Oosterhuis.

The Entertainment Group organiseerde grote concerten en begeleidde Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Edsilia Rombley, Ilse DeLange en VanVelzen. Tijdens eerdere edities van de concertserie maakten Marco Borsato, Paul de Leeuw en Lionel Richie furore. Gezamenlijk trokken die optredens ruim 590.000 bezoekers. Ook voor dit jaar waren er veel kaartjes verkocht, al 70.000. (ANP)