Binnenland Bewaar

Verhagen: geen tunnelvisie

Maxime Verhagen. ANP
Maxime Verhagen. ANP © UNKNOWN

DEN HAAG - CDA-fractieleider Maxime Verhagen vindt het jammer dat partijprominent Herman Wijffels hem en andere leden van de partijtop beticht van een tunnelvisie in de formatie. ''Ik herken me niet in dat beeld'', zei Verhagen maandag voorafgaand aan de onderhandelingen over een rechts kabinet.

''Jammer dat hij zei wat hij zei'', aldus Verhagen over Wijffels. Hij sprak tegen last te hebben van een tunnelvisie. Wijffels, die als informateur optrad bij het laatste kabinet-Balkenende (CDA, PvdA, ChristenUnie), sprak zondag in tv-programma Buitenhof van een tunnelvisie omdat de partijtop koste wat het kost na de verkiezingsnederlaag toch wil gaan regeren.

Wijffels had al eerder kritiek op de onderhandelingen van zijn partij met VVD en PVV. Bij het binnengaan van het gebouw van de Eerste Kamer, waar informateur Ivo Opstelten kantoor houdt, zei Verhagen nog te hopen Wijffels te kunnen overtuigen met een goed onderhandelingsresultaat voor een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV.

De verwachting is dat de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA maandag rond 16.00 uur zijn afgelopen. Dinsdag komen de onderhandelaars niet bijeen wegens Prinsjesdag. Woensdagochtend zullen de partijen naar verwachting de gesprekken onder leiding van Opstelten hervatten. (ANP)