Kunst & Media Bewaar

Maker Obama-logo opgepakt

Tot aan Thailand zijn er shirts te koop met daarop de beeltenis van Barack Obama getekend door straatkunstenaar Shepard Fairley. Foto EPA
Tot aan Thailand zijn er shirts te koop met daarop de beeltenis van Barack Obama getekend door straatkunstenaar Shepard Fairley. Foto EPA © UNKNOWN

WASHINGTON - De maker van het onofficiële Barack Obama-logo is in de Verenigde Staten in de boeien geslagen wegens het spuiten van graffiti. Dat meldden Amerikaanse media zondag.

Artiest en politiek activist Shepard Fairey is de geestelijk vader van de populaire rood, wit en blauwe Obama-poster, met onderschriften als hope (hoop), change (verandering) of progress (vooruitgang). Hij wordt verdacht van het besmeuren van twee panden met graffiti.

De 38-jarige Fairey was onderweg naar een expositie van zijn werk in de stad Boston (Massachusetts), toen hij door de politie werd aangehouden. Zijn afbeelding van president Barack Obama is te zien op honderdduizenden stickers en posters en wordt tentoongesteld in de National Portrait Gallery in Washington.(ANP)