Buitenland Bewaar

Vrienden van vermiste Ingrid Visser flyeren dinsdag weer

Nederlanders houden flyers op met de foto's van Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein.
Nederlanders houden flyers op met de foto's van Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. © EPA

Vrienden van de vermiste ex-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein gaan dinsdag weer flyers uitdelen in de Spaanse stad Murcia. Ze roepen mensen op om contact op te nemen met de politie als ze tips hebben.

'Het is belangrijk dat de mensen daar het gezicht van Lodewijk en Ingrid zo veel mogelijk zien', zei de woordvoerster van de familie vrijdagavond.

Afgelopen donderdag hadden ongeveer 15 Nederlanders en Spanjaarden geflyerd in Murcia. Daarna kreeg de politie enkele bruikbare tips, aldus de woordvoerster. Die hebben echter nog niets opgeleverd.

Hoop op meer mensen
Precieze tijdstip en locatie van de nieuwe flyeractie zijn nog niet bekend. De familie hoopt dit dinsdag meer mensen kunnen helpen. 'De actie van afgelopen donderdag was vrij kort van tevoren aangekondigd.

Veel mensen wilden wel helpen, maar hadden geen tijd om naar Murcia te komen', aldus de woordvoerster van de familie. Visser (35) en Severein (57) zijn sinds vorige week maandag vermist. Ze werden voor het laatst gezien in de zuidelijke stad Murcia.

Visser speelde 514 interlands voor Nederland, een absoluut record. Met Oranje werd ze in 1995 Europees kampioen. De ploeg eindigde een jaar later op de Olympische Spelen als vijfde. Van 2009 tot 2011 volleybalde Visser in Murcia. Severein was jarenlang teammanager van de Oranjevrouwen.