Binnenland Bewaar

Britse premier Cameron steunt niet 'vriend' Rutte maar Slob

ChristenUnie-lijsttrekker Arie Slob.
ChristenUnie-lijsttrekker Arie Slob. © ANP

De Britse premier David Cameron steunt ChristenUnie-leider Arie Slob. Cameron: 'Mijn partij werkt hand in hand met de ChristenUnie in het Europees Parlement om een efficiënter en een minder bemoeizuchtig Europa dat zich inzet voor vrede, veiligheid en handel.'

'Slob heeft een ware wil getoond om een belangrijke rol te spelen in het leiden van Nederland door de huidige crisis', schrijft Cameron in een verklaring. 'Net als hij, wil ik een sterke samenleving waarin families, verenigingen en geloofsgemeenschappen kunnen laten zien wat mensen kunnen bereiken wanneer ze samenwerken om een beter land te bouwen. Slob moet een geweldige bijdrage leveren.'

Rutte
Eind augustus stak de Britse premier VVD-leider Mark Rutte nog een hart onder de riem. Via een videoboodschap tijdens het VVD-verkiezingscongres in Rotterdam prees Cameron het leiderschap van zijn 'vriend' Rutte.

Rutte had volgens Cameron consequent een duidelijke visie over de rol van de overheid en Europa. Cameron sprak van een 'eenduidige vastberadenheid' bij Rutte.

Cameron en Slob kennen elkaar door hun samenwerking in de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), legt een woordvoerder van de ChristenUnie uit.