Buitenland Bewaar

Zeker elf doden bij aanval op demonstranten in Cairo

Een Egyptische vrouw verzamelt stenen voor demonstranten tegen het militaire regime. Vanochtend werden de demonstranten aangevallen door een gewapende bende.
Een Egyptische vrouw verzamelt stenen voor demonstranten tegen het militaire regime. Vanochtend werden de demonstranten aangevallen door een gewapende bende. © AFP

Zeker elf demonstranten zijn vandaag in de buurt van het Egyptische ministerie van Defensie gedood door gewapende mannen. Dat hebben medewerkers van de Egyptische veiligheidsdiensten gezegd.

De Qatarese nieuwssite Al Jazeera meldt elf doden. Volgens het Saudi-Arabische medium Al Arabiya zouden er zelfs twintig doden zijn gevallen.

De aanval vond vandaag rond zonsopgang plaats. Gewapende mannen vielen honderden betogers aan die al dagen in het gebied demonstreren in een poging het aftreden van het militaire regime af te dwingen. Veel demonstranten zijn aanhangers van een ultraconservatieve islamist die uit de race om het presidentschap werd gezet omdat zijn moeder zowel de Egyptische als Amerikaanse nationaliteit heeft.

Ten minste vijftig demonstranten raakten gewond bij de aanval waarbij stenen, stokken en brandbommen werden gebruikt.