Trending Bewaar

'Mormonen dopen Anne Frank'

Anne Frank. &copy ANP
Anne Frank. &copy ANP © UNKNOWN

Een tempel van de Mormoonse Kerk heeft afgelopen zaterdag Anne Frank gedoopt. Dat heeft klokkenluidster Helen Radkey gisteravond laat (lokale tijd) gezegd tegen Amerikaanse media. Mormonen zijn ervan overtuigd dat de postume doop ervoor zorgt dat een ziel in de hemel komt.

Anne Frank en andere slachtoffers van de Holocaust zijn in het verleden vaker gedoopt. Maar na ophef besloten de Mormonen in 1995 om te stoppen met dat gebruik. Toch gebeurt het nog steeds. Zo werden vorige maand de ouders van nazi-jager Simon Wiesenthal gedoopt.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, zoals de Mormoonse Kerk officieel heet, heeft de doop van Anne Frank veroordeeld. 'Het is verontrustend wanneer een individu moedwillig het beleid van de kerk overtreedt', laat de gemeenschap op haar website weten.

De aandacht voor de mormoonse gebruiken als de dodendoop is gegroeid doordat de mormoon Mitt Romney president van de Verenigde Staten wil worden. Onlangs bleek dat zijn familie zijn overleden schoonvader, bij leven een overtuigde atheïst, had laten opnemen in het kerkregister.