Buitenland Bewaar

Obama belooft steun aan inwoners New Orleans

In augustus 2005 stierven meer dan 1800 inwoners door het noodweer en overstromingen in New Orleans, een havenstad aan de rivier de Mississippi. Foto AP
In augustus 2005 stierven meer dan 1800 inwoners door het noodweer en overstromingen in New Orleans, een havenstad aan de rivier de Mississippi. Foto AP © UNKNOWN

NEW ORLEANS - De inwoners van New Orleans mogen blijven rekenen op de steun van de Amerikaanse overheid bij de wederopbouw van hun stad, die vijf jaar geleden werd getroffen door de orkaan Katrina.

Die belofte deed de Amerikaanse president Barack Obama zondag tijdens een bezoek aan de grootste stad van de zuidelijke staat Louisiana.

In augustus 2005 stierven meer dan 1800 inwoners door het noodweer en overstromingen in New Orleans, een havenstad aan de rivier de Mississippi. Obama zei tijdens een bezoek aan de Xavier universiteit tegen de aanwezigen dat hun stad een symbool is geworden van vastberadenheid en gemeenschapszin. ''Het is inspirerend om bij mensen te zijn die hebben laten zien wat het betekent om door te zetten tegenover een tragedie'', aldus het staatshoofd.

Duizenden mensen raakten dakloos door Katrina. Velen van hen zijn nog altijd niet teruggekeerd naar hun vroegere woningen. (ANP)