Sport Bewaar

Gouden bal voor Lionel Messi

Gouden bal voor Lionel Messi
© ANP

Lionel Messi is gekozen tot beste speler van het WK. De Argentijnse aanvoerder kreeg zondag na de verloren WK-finale tegen Duitsland (1-0) de Gouden Bal uitgereikt. Messi maakte in Brazilië vier doelpunten, maar wist zijn land niet naar de wereldtitel te leiden.

Arjen Robben behoorde ook tot de tien genomineerden voor de Gouden Bal. De andere kandidaten waren Mats Hummels, Toni Kroos, Philipp Lahm, Thomas Müller (allen Duitsland), Angel Di Maria en Javier Mascherano (Argentinië), Neymar (Brazilië) en James Rodríguez (Colombia). De keuze viel dus op Messi, die in de finale vrijwel onzichtbaar bleef. De 27-jarige superster van FC Barcelona kreeg in de tweede helft één grote kans, maar schoof de bal toen voorlangs het doel van Manuel Neuer. Verder speelde Messi, die allesbehalve topfit oogde, een marginale rol in de WK-finale.

De Argentijn stapte ook met zichtbare tegenzin het erebordes op om de Gouden Bal op te halen. Tijdens het vorige WK in Zuid-Afrika (2010) werd Diego Forlán uit Uruguay gekozen tot beste speler van het toernooi.