Sport Bewaar

FIFA laat Bavaria-meisjes arresteren

Zuid-Afrikaanse autoriteiten hielden maandag een groep van dertig vrouwen aan die gekleed waren in een oranje jurkje van het biermerk Bavaria, onder wie drie Nederlandse vrouwen. Foto ANP
Zuid-Afrikaanse autoriteiten hielden maandag een groep van dertig vrouwen aan die gekleed waren in een oranje jurkje van het biermerk Bavaria, onder wie drie Nederlandse vrouwen. Foto ANP © UNKNOWN

PRETORIA - Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil opheldering van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten over de aanhouding van drie Nederlandse jonge vrouwen maandag bij het voetbalstadion in Johannesburg. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gemeld.

Zuid-Afrikaanse autoriteiten hielden maandag een groep van dertig vrouwen aan die gekleed waren in een oranje jurkje van het biermerk Bavaria, onder wie drie Nederlandse vrouwen. De vrouwen werden twee uur lang vastgehouden.

Het ministerie is officieel niet op de hoogte van de reden van de aanhouding. Het zou gaan om de bescherming van het biermerk Budweiser, de officiële sponsor van het WK. ''Bij ons is een dergelijke wetgeving niet bekend. Wij hebben navraag gedaan waarom deze vrouwen zijn opgepakt en wachten nog op antwoord'', aldus de woordvoerder.