Binnenland Bewaar

Politie ruimt wapens Tweede Wereldoorlog uit woning

Het huis aan de Tielenstraat in Geleen waar een grote hoeveelheid wapens en munitie werd gevonden uit de Tweede Wereldoorlog.
Het huis aan de Tielenstraat in Geleen waar een grote hoeveelheid wapens en munitie werd gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. © ANP

De politie is vanochtend begonnen met de ruiming van een woning aan de Tielensstraat in Geleen. Daar is zaterdag een grote hoeveelheid materiaal uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, waaronder wapens en munitie.

Een explosievenexpert van de Rotterdamse politie onderzoekt de woning met drie medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Bekeken wordt onder meer of de gevonden wapens en munitie onklaar zijn of nog onklaar gemaakt moeten worden.

Drie handgranaten
De 41-jarige bewoner werd zaterdagochtend aangehouden nadat hij gasten van een kroeg in Geleen had bedreigd met een handgranaat. Bij zijn aanhouding bleek de man drie handgranaten bij zich te hebben. Die waren overigens onklaar gemaakt.

Bij een inval in zijn woning vond de politie nog meer wapens en andere zaken uit de Tweede Wereldoorlog, zoals helmen en uniformen. Volgens een woordvoerder van de politie is het huis van onder tot boven volgestouwd met artikelen uit de oorlog.

De bewoner zit nog steeds vast en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht. Na de ruiming beslist de politie welk materiaal in beslag wordt genomen en wat wordt vernietigd. Het ruimen zal naar verwachting uren in beslag nemen.