Binnenland Bewaar

Aanhoudingen bij illegale houseparty Almere

Aanhoudingen bij illegale houseparty Almere
© ANP

Bij een grote illegale houseparty in Almere heeft de politie vanochtend zes personen aangehouden. Ongeveer 75 ME'ers veegden het normaal gesproken leegstaande pand aan de Steiger schoon, om een einde te maken aan het feest. Er waren ongeveer 500 feestgangers aanwezig.

De zes verdachten zijn aangehouden omdat ze geweld tegen de politie zouden hebben gepleegd en omdat ze anderen zouden hebben opgeruid. Er werd onder andere met stenen naar de ME gegooid. De meeste feestgangers gingen gewoon weg, maar ongeveer 150 personen bleven buiten hangen, waardoor volgens de politie een grimmige sfeer ontstond.

Voordat de politie het pand leeghaalde, is er nog overleg geweest met de organisatoren, meldt de politie. Er werd echter geen gehoor gegeven aan de oproep om een einde aan het feest te maken. Na overleg met de burgemeester en de officier van justitie is besloten de ME in te zetten. Reden voor de beëindiging van de houseparty was voor de autoriteiten dat er geen vergunning voor was en dat de brandveiligheid niet in orde was.

De snelwegen A6 en A27 waren bij de afritten naar Almere afgesloten om de toeloop van feestgangers te stoppen. Deze wegen werden rond 7 uur vrijgegeven.