Amsterdam Bewaar

Koningspaar neemt drie nieuwe adviseurs aan

Koningspaar neemt drie nieuwe adviseurs aan
© ANP

WASSENAAR - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben ervoor gekozen om naast hun bestaande adviseurs drie nieuwe deskundigen aan te stellen die hen gaan bijstaan in hun dagelijkse werkzaamheden. Deze nieuwe adviseurs gaan het paar informeren over verschillende zaken zoals economie en bedrijfsleven, cultuur, sport en sociale samenhang. Dat meldt De Telegraaf op de voorpagina.

'De drie persoonlijk adviseurs hebben een volwaardige betaalde baan,' laat de RVD weten aan de krant. De nieuwe adviesraad zal gaan functioneren naast de vaste raadgevers: algemeen secretaris Jaap Leeuwenburg, vicepresident van de Raad van State Piet Hein Donner en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.

Twee van de drie namen zijn al bekend. Olger C. van Dijk begon maandag als persoonlijk adviseur van het koningspaar. Hij werkte tot vorig jaar als politiek assistent van Liesbeth Spies (minister van Binnenlandse Zaken). Pien Zaaijer adviseerde Willem-Alexander en Máxima al toen Beatrix nog staatshoofd was.

De derde deskundige is nog niet bekend. Pas wanneer deze laatste persoon is aangesteld, zullen de portefeuilles onderling worden verdeeld.